Een houten vloer kan op verschillende manieren worden afgewerkt. Zo heeft u de keuze uit olie, hardwaxolie of lak. Iedere afwerking heeft zo zijn voordelen en kenmerken, ook qua onderhoud. Maar welke optie past nu het beste bij u? Wij helpen u graag bij uw keuze!

Afwerking met olie, hardwaxolie of lak

Een houten vloer wordt afgewerkt, zodat uw vloer optimaal beschermd is. Zonder afwerking is de kans op beschadigingen veel groter. Wanneer u kiest voor een houten tapis vloer kunt u altijd zelf kiezen of de vloer moet worden afgewerkt met olie, hardwaxolie of lak. We vertellen u graag wat het verschil is!

Afwerkingen van een houten vloer

Olie

Olie beschermt het hout goed tegen vlekken en vuil. Heeft u een kleine beschadiging? Geen probleem! Een geoliede vloer kan plaatselijk bijgewerkt worden. Het is dus niet nodig om uw gehele vloer opnieuw te oliën. Olie is verkrijgbaar in verschillende kleuren en geeft een natuurlijke, matte uitstraling en wordt met de jaren mooier.

Hardwaxolie

Met hardwaxolie (een mengsel van olie en wax) wordt de vloer tegen water en vuil beschermt. Ook kunt u met hardwaxolie uw vloer plaatselijk bijwerken. Hardwaxolie zorgt voor een natuurlijke uitstraling en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Hardwaxolie wordt in 2 lagen op de vloer aangebracht.

Lak

Lak ligt op de vloer en trekt dus niet in de vloer, hierdoor is een gelakte vloer makkelijk schoon te maken. Lak wordt in meerdere lagen aangebracht en zorgt voor een goede bescherming. Voor mensen met een huisdier of kinderen is lak een goede optie. Vuil en water trekt veel minder snel in een gelakte vloer dan in een geoliede vloer. Daarnaast heeft een gelakte vloer minder vaak een onderhoudsbeurt nodig. Bij lak denkt iedereen al snel aan een glanzende uitstraling. Dat kan, maar wist u dat lak tegenwoordig ook verkrijgbaar is in een matte en extra matte uitvoering?

Afwerkingen van houten vloeren bij Bo Parket

Bo Parket maakt gebruik van alle drie verschillende afwerkingen voor houten vloeren. Wilt u de mogelijkheden van dichtbij bekijken en zien wat het verschil is? Kom dan langs in onze showroom in Amsterdam of Haarlem! Wij laten u de mogelijkheden zien en geven u graag advies over de verschillende afwerkingen.

Neem contact met ons op