Bamboe vloer

Bamboe vloer

Bent u op zoek naar een bijzondere en milieuvriendelijke vloer? Dan is een bamboe vloer misschien wel de ultieme optie! Een paar voordelen van de bamboe vloer: hij is milieuvriendelijk, heeft een hoge hardheid en een karakteristiek uiterlijk. We verklaren ons nader…

Milieuvriendelijke bamboe vloer

De plant waarvan deze vloer gemaakt is groeit ontzettend snel. Op een dag kan de reuzenbamboe wel 30 tot 50 cm groeien. En in 5 jaar tijd bereikt hij zijn volwassen hoogte. De reuzenbamboe wordt door verschillende boeren gekweekt op plantages. Per jaar kan ongeveer een derde van de bossen worden gekapt zonder dat het bosbestand gevaar loopt.

Hardheid van bamboe

De hardheid van een vloer meten we volgens de schaal van Brinell. Een kogel wordt een aantal seconden de bodem ingedrukt. De diepte van de deuk die dan ontstaat geeft de hardheid van het materiaal aan. De hardheid van een bamboe vloer kan worden vergeleken met die van Amerikaans eiken en overtreft vele andere soorten vloeren.

Andere voordelige eigenschappen van bamboe is dat het een licht product is met weinig werking. Samen met de lage warmteweerstand maakt het een goede vloer voor vloerverwarming.

Uitstraling

De fijne structuur van de bamboeplanten en de wijze van verwerking zorgt voor een karakteristieke, natuurlijke en warme uitstraling. Uiteraard is er een ruime keus in kleurtinten.

Nieuwkomer

Rond de jaren 90 is de bamboe vloer naar Nederland gekomen. Een relatief nieuwe mogelijkheid die steeds meer aan populariteit en bekendheid wint. Bamboe heeft inmiddels bewezen uitstekend geschikt te zijn voor het fabriceren van parketvloeren.

De productrange is zeer uitgebreid. U zult verrast zijn bij het zien van de vele mogelijkheden. In onze showroom kunt u zich laten adviseren over de mogelijkheden. Onze leverancier staat garant voor zijn product.

Vakmanschap

Kom gerust langs in onze showroom in Amsterdam of Haarlem.

Wij geven u graag advies over alle mogelijkheden op het gebied van vloeren en onderhoud daarvan.

naar contact