Verouderde houten vloer

Wilt u een houten vloer met karakter en warme uitstraling? Dan is een verouderde houten vloer een goede optie! Ondanks de naam doet vermoeden, is een verouderde houten vloer helemaal nieuw. De planken zijn op een kunstmatige manier verouderd waardoor een authentieke en warme look ontstaat.

Hoe wordt een houten vloer verouderd?

Een oude vloer kenmerkt zich door open noesten en lichte scheuren in de houtnerf. Dit geeft het die extra robuuste en karakteristieke uitstraling! Een verouderde vloer wordt meestal gemaakt van tapis parket of lamelparket.

Het verouderde effect kan op verschillende manieren worden bereikt. Het hout kan getrommeld worden, geschaafd, geborsteld of bewerkt met speciaal afgeronde keien. De noesten komen sterker naar voren en de nerfstructuur wordt geaccentueerd. De planken kunnen ook gerookt worden waardoor het hout een donkerdere en warme look krijgt.

Voordelen van een verouderde vloer

Beschadigingen vallen minder op

Een verouderde vloer is bewust licht beschadigd. Naast de sfeer die een verouderde vloer geeft, is het daardoor ook ideaal voor ruimtes waar veel ‘geleefd’ wordt. Doordat beschadigingen en krasjes niet opvallen kunt u genieten van een zorgeloze vloer.

Verkrijgbaar in vele kleuren en uitvoeringen

Een verouderde vloer is te krijgen in verschillende soorten, afmetingen en kleuren en afwerkingen. We adviseren u in een van onze showrooms graag over de verschillende mogelijkheden.

In diverse patronen te leggen

Wilt u een visgraatvloer, Hongaarse punt, blokpatroon of graaf zelf een mooi patroon uitkiezen? Het is allemaal mogelijk met een verouderde houten vloer!

Vakmanschap

Kom gerust langs in onze showroom in Amsterdam of Haarlem.

Wij geven u graag advies over alle mogelijkheden op het gebied van vloeren en onderhoud daarvan.

naar contact