Bent u op zoek naar een bijzondere en milieuvriendelijke vloer? Dan is een bamboe vloer zeker geschikt! Het is een perfect alternatief voor een houten vloer. Bamboe is een plant die ontzettend snel groeit en in 5 jaar tijd zijn volwassen hoogte bereikt. De reuzenbamboe wordt door verschillende boeren gekweekt op plantages. Per jaar kan ongeveer een derde van de bossen worden gekapt zonder dat het bosbestand gevaar loopt. Naast het milieuvriendelijke aspect heeft een Bamboe vloer nog vele andere voordelen.

De voordelen

 1. Hardheid van bamboe
  De hardheid van een bamboe vloer kan worden vergeleken met die van Amerikaanse eiken en overtreft vele andere soorten vloeren.
 2. Weinig werking
  Bamboe is een licht product met weinig werking. Samen met de lage warmteweerstand maakt het een goede vloer voor vloerverwarming.
 3. Karakteristiek en natuurlijk
  De fijne structuur van de bamboeplanten en de wijze van verwerking zorgt voor een karakteristieke, natuurlijke en warme uitstraling.
 4. Een bamboe vloer gaat lang mee
  Als een bamboe vloer goed wordt onderhouden gaat deze jarenlang mee. Net als een houten vloer kan een bamboe vloer geschuurd worden of opnieuw worden behandeld met een lak of olie.
 5. Uitgebreide product en kleurkeuze
  De productrange en kleurkeuze van een bamboe vloer is zeer uitgebreid.

Bo Parket

Naast alle praktische voordelen is een bamboe vloer natuurlijk ook gewoon ontzettend mooi. Het geeft een karakteristieke en warme uitstraling aan uw woning. Bent u verrast door de vele voordelen van een bamboe vloer? Kom langs in onze showroom in Amsterdam of Haarlem en laat u adviseren over de verschillende mogelijkheden.

Neem contact op