Wilt u graag een echt houten vloer in huis? Maar weet u niet welke vloer u precies wilt? Wij van Bo Parket kunnen u hierbij helpen! Wij geven u graag advies over de mogelijkheden als het gaat om houten vloeren. Hieronder alvast een aantal tips.

Waarom een houten vloer?

Er zijn veel mensen die kiezen voor een houten vloer. Niet onbegrijpelijk want een houten vloer creëert een warme sfeer en geeft veel karakter aan uw huis! Als een houten vloer goed onderhouden wordt kan de vloer jarenlang mee gaan. Ook kan een houten vloer gecombineerd worden met vloerverwarming, maar u moet dan goed opletten welke houtsoort u kiest.

Kiezen-Houten-Vloer

5 tips voor het kiezen van de juiste houten vloer

We geven u graag 5 tips voor het kiezen van de houten vloer die bij u past.

1. Kies uw stijl
Heeft uw huis een bepaalde inrichting of wilt u een bepaalde sfeer creëren in huis? Dan moet u goed kijken welke vloer daarbij past. Een industriële inrichting vraag om een andere vloer dan een landelijke inrichting. Denk daarbij aan een populaire Visgraat of een Hongaarse Punt vloer, maar brede delen kunnen natuurlijk ook. De verschillende legpatronen brengen allen een bepaalde stijl over.

2. Soort vloer
Als het gaat om houten vloeren zijn er verschillende soorten. Zo heeft u bij ons de keuze uit tapis parket, lamelparket, een verouderde vloer of een planken vloer. De een bestaat uit massief hout en bij de ander bestaat alleen de toplaag uit hout. Waar u voor kiest is heel persoonlijk, elke soort heeft voor-en nadelen. We vertellen u er graag meer over in één onze showrooms in Amsterdam en Haarlem!

3. Welke kleur
Een houten vloer is verkrijgbaar in allerlei kleuren. Wilt u een lichte vloer of een donkere vloer? Is uw woonkamer vrij donker? Dan is het beter om een lichtere kleur vloer te kiezen. Zo voorkomt u dat de ruimte nog donkerder wordt.

4. Afwerking
Welke afwerking past het best bij u? Een houten vloer kan afgewerkt worden met olie, hardwaxolie en lak. Elke afwerking heeft zijn eigen voor- en nadelen.

5. Houtsoort
Er zijn veel verschillende houtsoorten mogelijk als het gaat om een houten vloer. Denk hierbij aan Eiken, Wengé, Merbau, Afzelia, Maple, Noten of een andere houtsoort. Er is altijd een houtsoort die bij u past!

Houten vloer bij Bo Parket

Ben u op zoek naar de juiste houten vloer? Wij van Bo Parket geven u graag advies! Kom de verschillende houten vloeren in het echt bekijken in onze showroom in Amsterdam of Haarlem. Wij staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden!

Neem contact met ons op