Een houten vloer en vloerverwarming: kan dat? Ja, zeker! Veel houten vloeren kunnen prima gecombineerd worden met een vloerverwarming. Vloerverwarming zorgt voor meer wooncomfort en is energiebesparend. De warmte wordt verdeeld over een groter oppervlak wat zorgt voor een gelijkmatige temperatuur in de ruimte. Hierdoor voelt vloerverwarming zeer comfortabel en kan de verwarming een graadje lager gezet worden. Lees in dit artikel meer over vloerverwarming in combinatie met een houten vloer.

Vloerverwarming systemen

Bij vloerverwarming kan gekozen worden voor hoofdverwarming of bijverwarming. Vloerverwarming als hoofdverwarming is een systeem waarbij enkel gebruik gemaakt wordt van vloerverwarming om de ruimte te verwarmen. Vloerverwarming als bijverwarming is een systeem waarbij naast de vloerverwarming ook radiatoren aanwezig zijn om de ruimte te verwarmen. Het rendement van de vloerverwarming is afhankelijk van de dikte van de vloer en de legmethode. De adviseurs van Bo Parket vertellen u graag meer over de verschillende systemen en mogelijkheden.

Geschikte houten vloeren

Hout is een natuurproduct en reageert op vocht- en temperatuurverschillen. Dat is dan ook de reden dat veel mensen zich afvragen of een houten vloer samen kan met vloerverwarming. Niet alle houtsoorten zijn geschikt, maar de meeste wel. Planken vloeren van Bo Parket zijn zowel massief als gelaagd verkrijgbaar. Gelaagde planken vloeren hebben een toplaag van massief hout en een solide onderlaag. De werking van een gelaagde vloer is een stuk minder, wat hem zeer geschikt maakt in combinatie met vloerverwarming. Ook lamelparket kan in veel gevallen, vanwege de kruislingse verlijming, goed samen met vloerverwarming. Bent u op zoek naar een bijzondere en milieuvriendelijke vloer? Dan is een bamboe vloer misschien wel de ultieme optie! Het is een licht product met weinig werking. Samen met de lage warmteweerstand maakt het een goede vloer voor vloerverwarming!

Advies op maat

Er valt nog veel meer te vertellen over vloerverwarming in combinatie met een houten vloer. Niet elke houtsoort is geschikt om te plaatsen op een vloerverwarming en er spelen daarnaast vele andere factoren mee. We geven u graag persoonlijk advies op maat! Neem contact met ons op of kom langs in de showroom van Bo Parket in Haarlem of Amsterdam.

Neem contact op