Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van PVC vloeren. Het is een ijzersterke vloer die in ieder interieur tot z’n recht komt. Bent u op zoek naar een PVC vloer in Haarlem of omstreken? Dan bent u bij Bo Parket Haarlem aan het juiste adres. Wij geven u graag advies over alle mogelijkheden op het gebied van PVC vloeren.

Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer is gemaakt van kunststof. Het materiaal lijkt op zijl, is zeer dun (vergeleken met laminaat en andere vloeren) en wordt in stroken geleverd. PVC vloeren zijn te verkrijgen in een klikversie en verlijmde variant. Klik PVC is vergelijkbaar met het leggen van laminaat. Een verlijmde PVC vloer wordt vastgelijmd op de bestaande ondervloer, vaak is het noodzakelijk om de ondervloer eerst te egaliseren.

De voor- en nadelen van een PVC vloer

Overweegt u een PVC vloer? Om u meer duidelijkheid te geven lichten we de voor- en nadelen graag toe!

Voordelen van een PVC vloer

Onderhoudsvriendelijk

In tegenstelling tot een houten vloer is een PVC vloer zeer onderhoudsvriendelijk. Zoekt u een vloer waarbij u niet hoeft na te denken over het onderhoud? Dan is een PVC vloer de perfecte optie. Regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen is voldoende!

IJzersterk

Een PVC vloer is sterk, slijtvast en kan prima tegen een stootje. Ideaal voor ruimtes waar veel op gelopen wordt, zoals de woonkamer of een kantoor.

Zeer geschikt met vloerverwarming

Een PVC vloer gaat uitstekend samen met vloerverwarming. De vloer geleid de warmte perfect en er wordt weinig warmte tegengehouden.

Een comfortabele vloer

PVC vloeren hebben de unieke eigenschap dat ze zich aanpassen aan de temperatuur van de ruimte. In tegenstelling tot laminaat voelt PVC daardoor warm en zacht aan. Daarnaast is het een hele stille vloer. Een PVC vloer dempt het contactgeluid optimaal. Ideaal voor in bijvoorbeeld appartementen.

Amper van echt te onderscheiden

De dessins van een PVC vloer zijn tegenwoordig amper van echt te onderscheiden. Hout, tegels, beton; de mogelijkheden zijn eindeloos! De stroken van PVC worden met een speciale techniek geprint en hebben daardoor een zeer realistische structuur.

Geen plinten nodig

Een verlijmde PVC vloer kan strak tegen de muur gelegd worden. Ook dat is een belangrijk voordeel voor veel mensen. Hierdoor zijn namelijk geen plinten of platte afdeklijsten nodig voor de afwerking.

Nadelen van een PVC vloer

Egale ondervloer

Net zoals elke vloer, heeft een PVC vloer ook nadelen. Zo is een egale ondervloer vereist als u kiest voor de verlijmde variant. Dat maakt dat een PVC een duurdere vloer is dan een laminaatvloer.

Het leggen van de vloer

Daarnaast is het leggen van een PVC vloer niet eenvoudig. Zeker als de vloer gelijmd moet worden, is dit een klus die vakmanschap en ervaring vereist. Laat het leggen van een gelijmde PVC vloer daarom over een vakman!

Beleving

Hoewel PVC vloeren qua uiterlijk tegenwoordig niet van echt hout te onderscheiden zijn, is de beleving natuurlijk wel heel anders.

Verschil in kwaliteit

PVC vloeren worden op de markt aangeboden in uiteenlopende prijsklassen. Dat maakt dat er ook een groot verschil in kwaliteit is. Bo Parket staat voor kwaliteitsvloeren. Wij willen niet concurreren met de onderkant van die markt en bieden u alleen hoogwaardige kwaliteit. Kiest u voor kwaliteit, dan kiest u voor Bo Parket!

PVC vloeren in Haarlem bij Bo Parket

Bo Parket biedt een ruime collectie kwaliteit PVC vloeren. Wilt u onze vloeren in het echt bekijken en van dichtbij zien wat het verschil is tussen hout en PVC? Kom langs in onze showroom in Haarlem! Wij geven u graag advies over alle mogelijkheden op het gebied van vloeren.

Neem contact met ons op