Een nieuwe vloer kiezen. Dat is nog best lastig met alle mogelijkheden en opties die er vandaag de dag zijn. Iedere vloer heeft zo zijn voor- en nadelen. Bo Parket is gespecialiseerd in houten vloeren, van tapis parket tot lamelparket. Maar waarom zou u kiezen voor een houten vloer? Wat zijn de voordelen van een houten vloer?

onderhoud parketvloer

De voordelen op een rij

Een sfeervolle vloer

Hout is een natuurproduct, dit creëert een warme sfeer en geeft de vloer een uniek karakter. Het heeft een neutrale stijl en komt in bijna elk interieur tot zijn recht. Een houten vloer is tijdloos, authentiek en sfeervol!

Duurzame vloer

Een houten vloer is duurzaam en daarmee een goede investering voor langere tijd. Wanneer de houten vloer goed onderhouden wordt gaat deze lang mee, soms wel een heel leven. Een houten vloer kan meerdere keren opnieuw geschuurd en afgewerkt worden. Hierdoor ziet uw vloer er weer als nieuw uit.

In combinatie met vloerverwarming

Hout neemt de temperatuur van de ruimte aan en voelt warm en comfortabel. Vloerverwarming zorgt voor nog meer wooncomfort en is energiebesparend. Veel houten vloeren kunnen prima gecombineerd worden met een vloerverwarming. Niet alle houtsoorten zijn geschikt, maar de meeste wel. Bo Parket geeft graag advies over vloerverwarming in combinatie met een houten vloer.

Makkelijk te onderhouden

Houten vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Stofzuigen en af en toe dweilen met een uitgewrongen doek of dweil is vaak al voldoende. Daarnaast mag er bij het onderhouden van een parketvloer af en toe een beetje zeep speciaal geschikt voor de afwerking van de vloer aan het water worden toegevoegd. Periodiek dient u de vloer te onderhouden met een onderhoudsolie, lak polish of was, afhankelijk van de afwerking van de vloer.

Herstelbaar

Zijn er krassen of putten in de vloer gekomen? Een houten vloer kan, in tegenstelling tot andere materialen, opnieuw geschuurd worden en is daarna weer zo goed als nieuw.

Bo Parket

Bo Parket biedt een ruime collectie met prachtige houten vloeren: van tapisparket tot lamelparket. We kunnen de houten vloer op verschillende manieren leggen, denk aan het bekende visgraatmotief, stroken parket, Hongaarse punt of in blokvorm. Ook de afwerking van de vloer kunt u geheel naar wens bepalen. Kom langs in onze showroom in Amsterdam of Haarlem om de verschillende vloeren in het echt te bekijken. Wij geven u graag advies over alle mogelijkheden op het gebied van houten vloeren.

Neem contact met ons op