Waarom zou je kiezen voor lamelparket?

Lamelparket is een houten vloer waarbij drie lagen hout kruislings op elkaar worden verlijmd. De bovenste laag is van massief hout en de onderlaag van hoogwaardig multiplex. Een lijmverbinding zorgt ervoor dat de verschillende lagen bij elkaar worden gehouden. Wat zijn de voordelen van lamelparket en waarom zou je voor lamelparket kiezen in plaats van een massief houten vloer?

De voordelen van lamelparket

 1. Krimpt minder
  Lamelparket krimpt in tegenstelling tot massief hout een stuk minder. De toplaag van echt hout wordt geplakt op een onderlaag die vrijwel niet krimpt of uitzet. Lamelparket krimpt zo’n 70% minder dan een vloer van volledig hout.
 2. Ruim assortiment
  De vloeren worden in veel varianten aangeboden met diverse toplagen, houtsoorten en bewerkingen. Lamelparket is in verschillende breedtes en diktes van toplagen leverbaar. De vloerdelen zijn tot wel 30 cm in breedte te leveren.
 3. Geschikt voor vloerverwarming
  In veel gevallen is lamelparket prima geschikt voor het plaatsen op vloerverwarming. Bij zwevend plaatsen zijn hiervoor speciale ondervloeren verkrijgbaar.
 4. Gemakkelijk te plaatsen
  Doordat de vloeren zijn uitgevoerd met een mes en groef verbinding aan zowel de kop als lange zijde sluiten ze gemakkelijk en naadloos op elkaar aan.
 5. Zowel zwevend als vast verlijmd te plaatsen
  Bij het plaatsen in appartementen wordt de vloer in de regel zwevend gelegd. Hierdoor kan worden voorzien in de wens van geluidsisolatie naar buren. Dit uitsluitend met de juist gecertificeerde ondervloer. Bij vaste verlijming aan de bouwkundige vloer zal het loopgeluid in de ruimte afnemen.

Wil je meer informatie over lampelparket? Kom gerust langs in onze showroom in Amsterdam of Haarlem om de vloeren in het echt te bekijken. Wij geven je graag advies over alle mogelijkheden op het gebied van vloeren en onderhoud daarvan. 

Neem contact op