Is uw huidige vloer aan vervanging toe of bent u onlangs verhuisd en op zoek naar een nieuwe vloer? Lees dan snel verder om de voordelen van lamelparket te ontdekken! Deze vloer is niet weg te denken uit authentieke én moderne woningen.

Wat is lamelparket?

Lamelparket, ook wel bekend als systeemparket, is een houten vloer waarbij diverse lagen hout kruislings op elkaar worden verlijmd. De bovenste laag is van massief hout en de onderlaag van hoogwaardig (berken) multiplex. Hierdoor ontstaat een zeer stabiele vloer met weinig werking, waarbij na de installatie geen verschil zichtbaar is in vergelijking met massieve plankenvloer. De combinatie van multiplex en de massieve toplaag zorgen ervoor dat lamelparket een kwalitatieve vloer is die voor een luxe uitstraling zorgt in elke ruimte. Lamelparket is verkrijgbaar in rechte vloer, maar ook in patroonvloeren zoals een Visgraatvloer of een Hongaarse Punt.

De voordelen van lamelparket

Waarom kiest men voor lamelparket in plaats van een massieve plankenvloer? Wij lichten hieronder een aantal voordelen van lamelparket toe!

 1. De werking van lamelparket
  Door de samenstelling van het lamelparket ontstaat er een zeer stabiel product, waar weinig werking in zit. Een massieve plank zal altijd meer werken, waardoor er krimpnaden tussen de delen kunnen komen. Lamelparket krimpt in tegenstelling tot massief hout een stuk minder, waardoor er minder krimpnaden ontstaan en de vloer langer mooi blijft.
 2. Zeer ruim assortiment
  Lamelparket wordt in veel diverse mogelijkheden aangeboden. Het verschil zit in de breedte van de planken, de dikte van de toplaag en de verschillende soorten afwerkingen. Daarnaast is lamelparket verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, waarbij een eiken vloer tot wel 40cm breed leverbaar is.
 3. Geschikt voor vloerverwarming
  In veel gevallen is lamelparket prima geschikt voor het plaatsen op vloerverwarming. Zowel bij een zwevende als vol verlijmde vloer op een bouwkundige ondervloer is dit mogelijk. Bij een zwevende vloer zijn er speciale ondervloeren verkrijgbaar die de warmte van de vloerverwarming goed doorlaten. Benieuwd naar de mogelijkheden in uw woning? Wij helpen u graag!
 4. Gemakkelijk (zelf) te plaatsen
  Doordat lamelparket vaak fabrieksmatig afgewerkt kan worden, is het eenvoudig om de vloer zelf te installeren. Doordat de mes en groef verbinding in de multiplex laag zit, wordt deze computergestuurd gemaakt. Hierdoor ontstaat een zuivere pasvorm.
 5. Zowel zwevend als vast verlijmd te plaatsen
  Wordt de vloer in een appartement gelegd? Dan wordt de vloer in de regel zwevend gelegd. Dit is afhankelijk van het bouwjaar van uw appartement. Bij oudere appartementen (gebouwd voor 2003) is er geen isolatie in de vloeren aangebracht, waardoor er altijd zwevend gelegd dient te worden mét een juist gecertificeerde ondervloer. Zo zorgen we voor minder geluidsoverlast bij uw buren. Appartement die na 2003 zijn gebouwd kan het lamelparket in de meeste gevallen direct verlijmd worden aan de bouwkundige vloer.

Soorten lamelparket

Net zoals bij andere houten vloeren, is lamelparket verkrijgbaar in verschillende soorten. Het assortiment van Bo Parket bestaat uit diverse toplagen, houtsoorten, bewerkingen, afwerkingen en breedtes. Zo zijn de planken leverbaar tot een breedte van 40cm. Benieuwd hoe u een houten vloer kunt afwerken? Dat leggen we graag aan u uit in deze blog, of vraag het aan een van onze specialisten in een van onze showrooms.

Lamelparket bij Bo Parket in Amsterdam en Haarlem

Bent u overtuigd van het lamelparket en wilt u ons assortiment graag met uw eigen ogen bewonderen? Kom dan langs in onze showroom in Amsterdam of Haarlem of maak een afspraak met een van onze adviseurs. Wij helpen u graag met eventuele vragen en kijken samen met u welke vloer het beste past bij uw wensen en behoeften. Daarnaast adviseren we u graag over de verschillende afwerkingen en het onderhoud van de vloeren.

Neem contact op