De PVC vloer is de laatste jaren erg populair geworden. En dat is niet voor niets! Een PVC vloer heeft namelijk veel voordelen. De vloer is niet alleen makkelijk te leggen, maar het materiaal is ook nog eens zeer slijtvast en onderhoudsvriendelijk! Maar wat is een PVC vloer precies en welke voordelen zijn er nog meer? Wij vertellen u er graag meer over!

Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer is een kunststof vloer die lijkt op een parketvloer, gemaakt van verschillende lagen duurzame PVC. De PVC vloeren zijn ontstaan als alternatief voor een laminaat-, parket- of natuursteen vloer. Het materiaal is zeer dun wat het materiaal erg licht maakt. Een PVC vloer wordt altijd in stroken geleverd die op twee verschillende manieren geïnstalleerd kunnen worden. Zo kan een PVC vloer verlijmd worden op uw ondervloer óf zwevend gelegd worden door middel van een klik-systeem.

De voordelen van een PVC vloer

Zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming

Een PVC vloer is door het dunne materiaal uitstekend te combineren met een vloerverwarming. De vloer geleidt de warmte goed en houdt weinig warmte tegen zodat u optimaal kunt genieten en niet veel hoeft te stoken.

Geluiddempend

Een groot voordeel van PVC is dat het een ontzettend stille vloer is. Een PVC vloer wordt vaak in appartement gebruikt, zodat de contactgeluiden worden verminderd.

Goed bestand tegen vocht

Een PVC vloer kan goed tegen vocht en kan daarom ook geplaatst worden in vochtige ruimtes, zoals de badkamer, wc of keuken.

Sterk en slijtvast

PVC is een erg sterk materiaal. Hierdoor is een PVC vloer slijtvast en kan het goed tegen een stootje. Ideaal voor huishoudens of ruimtes waar de vloer intensief wordt gebruikt!

Verschillende looks

Of u nu de uitstraling van hout, tegels of beton zoekt, een PVC vloer kan verschillende materialen nabootsen waarbij het verschil tussen echt en de PVC vloer bijna niet te zien is. De stroken worden met een speciale techniek als het ware geprint en hebben daardoor een realistische look én structuur. Doordat een PVC vloer verschillende looks kan na bootsen, is er altijd een PVC vloer die past bij uw wensen!

Naast de verschillende looks kan ook een PVC vloer in verschillende patronen gelegd worden. Denk hierbij aan een visgraatpatroon of een Hongaarse Punt. Hierdoor kunt u voor dynamiek en sfeer in uw woning zorgen.

Onderhoudsvriendelijk

PVC is zeer onderhoudsvriendelijk waardoor u bijna niet naar uw vloer hoeft om te kijken! Regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen is voldoende voor een PVC vloer! Natuurlijk kunt u ook speciale onderhoudsmiddelen aanschaffen voor uw PVC vloer, zodat deze langer mee gaat.

PVC vloeren van Bo Parket in Haarlem

Bo Parket in Haarlem heeft een ruime collectie PVC vloeren voor u klaar liggen! Kom gerust langs in onze showroom om de PVC vloeren te bewonderen en ervaar zelf de voordelen of neem contact op voor meer informatie!

Neem contact met ons op