Naast parketvloeren hebben wij ook een ruim assortiment PVC vloeren. Een vloersoort die vooral de laatste jaren erg populair is geworden. Dat is niet voor niets, want een PVC vloer heeft veel voordelen. Het zijn zeer slijtvast en onderhoudsvriendelijke vloeren. Een ideale vloer om toe te passen in vochtige ruimtes en zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming. Lees hier meer over de 6 voordelen van een PVC vloer.

Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer is gemaakt van een soort kunststof. Het materiaal lijkt op zeil, is zeer dun (vergeleken met laminaat en andere vloeren) en wordt in stroken geleverd. De flexibele, lichte delen zijn (bijna) onverwoestbaar, kunnen goed tegen water en zijn onderhoudsvriendelijk.

De voordelen van een PVC vloer

Zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming

Een PVC vloer kan goed gecombineerd worden met vloerverwarming. De vloer geleid de warmte perfect en er wordt weinig warmte tegengehouden.

Stil en geluiddempend

Een groot voordeel van PVC is dat het een ontzettend stille vloer is. Een vloer gemaakt van PVC dempt het contactgeluid optimaal. Ideaal voor in bijvoorbeeld appartementen.

Goed bestand tegen vocht

Een PVC vloer kan goed tegen vocht en kan daarom ook geplaatst worden in vochtige ruimtes zoals de badkamer, wc of keuken.

Sterk en slijtvast

Een PVC vloer is sterk, slijtvast en kan goed tegen een stootje. Ideaal voor ruimtes waar veel op gelopen wordt, zoals de woonkamer of in een kantoorpand.

Onderhoudsvriendelijk

Een houten vloer is prachtig maar vraagt wel de nodige onderhoud. Zoekt u een vloer waarbij u niet hoeft na te denken over het onderhoud? Dan is een PVC vloer de perfecte optie. Regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen volstaat.

Amper van echt te onderscheiden

Of u nu de uitstraling van hout, tegels of beton zoekt. De dessins van een PVC vloer zijn tegenwoordig amper van echt te onderscheiden. De stroken van PVC worden met een speciale techniek geprint en hebben daardoor een zeer realistische structuur.

Bo Parket

Bo Parket biedt een ruime collectie PVC vloeren en houten vloeren. Kom langs in onze showroom in Haarlem om de verschillende vloeren in het echt te bekijken. Wij geven u graag advies over alle mogelijkheden op het gebied van vloeren.

Neem contact met ons op